Als u ontslagen wordt wegens een reorganisatie of 'verschil van inzicht', kan het zijn dat uw werkgever u outplacement aanbiedt. Outplacement betekent kort gezegd dat u hulp krijgt bij het vinden van een nieuwe baan.

Hoewel u misschien niet blij bent met de aankondiging van ontslag, is de aankondiging van outplacement een goede zaak. Uw werkgever gaat zorgvuldig met u om en treft u een goed outplacementbureau, dan is dat dubbel zo mooi. U bent waarschijnlijk snel weer aan de slag. Veel outplacementkandidaten gaan er in vergelijking met hun oude baan op vooruit.

Multi-Traject bestaat uit gedreven medewerkers. Multi-Traject beschikt over het keurmerk Blik op Werk. Klanttevredenheid 9 volgens Blik op Werk in top 3 regio Alkmaar. Met een hoge uitstroom naar werk, ruim boven marktgemiddelde.

Wat is outplacement?
Outplacement is, zoals gezegd, hulp bij het zoeken naar een baan. Let wel: u krijgt geen nieuwe baan, u krijgt alleen hulp. Vergelijk het met een voetbaltrainer. De coach schopt de bal niet voor u in het doel, dat moet u zelf doen. Maar uw coach geeft langs de lijn wel heel belagrijke aanwijzingen.

Drie fasen van outplacement
Outplacement kent drie fasen:

  1. Verwerking van het ontslag
  2. Bepaling van uw kwaliteiten
  3. Hulp bij het solliciteren

In de eerste fase leert u niet meer boos te zijn op uw oude werkgever. Vooral als een arbeidsconflict of langdurig dienstverband vooraf ging aan het ontslag is dat belangrijk. Boze mensen vinden nou eenmaal minder snel een baan dan optimistische mensen en daarom is deze fase erg belangrijk. In de tweede fase leert u wat u kan. Deze fase is veel belangrijker dan u misschien denkt. Bijna iedereen heeft wel onontdekte kwaliteiten die nog niet gebruikt zijn. Om uw kansen op een baan te vergroten is het belangrijk dat u goed inzicht hebt in uw eigen kwaliteiten. Tests en biografische opdrachten (het maken van een levensbeschrijving) zijn onderdelen van deze fase. In de derde fase wordt u geholpen bij het opstellen van een cv, sollicitatiebrief, voorbereidingen op het sollicitatiegesprek en het omgaan met afwijzingen. Ook leren netwerken is een belangrijk onderdeel van deze fase, omdat heel veel vacatures nooit in de krant of op het internet verschijnen.

Ben ik niet een beetje een sufferd als ik gebruik maak van outplacement?
Bakt u ook uw eigen brood? Verzon u ook uw eigen hypotheek? Hebt u uzelf leren zwemmen? Mensen die nooit een deskundige hebben geraadpleegd bestaan niet. Dat begon al met uw ouders toen u leerde lopen. De meeste mensen solliciteren maar enkele keren in hun leven en dan is het handig als u deskundige hulp hebt. Outplacementadviseurs zijn de hele dag, meestal al jarenlang met solliciteren bezig. Zij kennen als geen ander de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de fijne kneepjes van het sollicitatieproces. Waarom zou u niet een beroep op zo iemand doen?

Hoe lang duurt outplacement?
Dat is moeilijk te zeggen. Zelfs ervaren outplacementadviseurs kunnen aan het begin van een traject lang niet altijd voorspellen hoe lang de outplacement gaat duren. Om de financiële druk van de ketel te halen wordt dan ook vaak een trajectprijs afgesproken, onafhankelijk van de duur. Vrijwel alle outplacementkandidaten komen aan een baan, al duurt het voor sommigen een jaar of langer. Een heel groot deel van de kandidaten gaat er financieel op vooruit. Niet zelden is een outplacementtraject een hele goede investering, zelfs als u 'm zelf betaalt (bijvoorbeeld uit een ontslagvergoeding).

Nu de nieuwe wet van het kabinet in de maak is, kan het zo zijn dat de werkgever wordt verplicht om een budget voor outplacement aan u mee te geven. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Werkwijze
Door onze ruime ervaring en uitgebreid netwerk kunnen wij snel schakelen. Multi-Traject is de ideale partner voor ad hoc leveren van gespecialiseerd personeel en voor het leveren van duurzame arbeidsrelaties.

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door een praktische en 'down to earth' benadering. Wij leren al onze clienten de fijne kneepjes van het vak, zodat er efficiënter en met meer plezier gewerkt kan worden. Door deze werkwijze realiseert u tevens lagere operationele kosten!

Outplacement voor de zakelijke markt, maar ook als particulier kunt u bij ons terecht.

5 Trajecten afnemen, 4 trajecten betalen! Traject naar keuze.

Wilt u ook een nieuwe start maken en zoekt u een organisatie die daarbij kan helpen?

Multi-Traject heeft al honderden mensen geholpen hun doelen te bereiken.